miercuri, 8 august 2012

Cum a compromis Băsescu Traian reţeaua externă de sprijin a României

 de Petru Romosan

Ce trebuia să se întîmple de mult s-a întîmplat în sfîrşit: Băsescu Traian ne-a făcut de rîs pe toată planeta. A patra şi, probabil, ultima sa tentativă de lovitură de stat a eşuat jalnic. Celelalte trei lovituri reuşite au fost, în ordine : « fraudarea alegerilor » în 2004, autosuspendarea sa în 2007, prin care s-a reîncărcat (reloaded) politic în dauna unei opoziţii nătînge, şi, în sfîrşit, realegerea sa dubioasă din 2009 (nu e vorba de voturile supranumerar de la Paris, ci de cele vreo 2-3 milioane obţinute cu STS-ul, vorba făptuitorului). După unii, loviturile de stat ale lui Băsescu Traian ar fi şi mai numeroase – vezi « soluţia imorală Voiculescu », refuzul de a numi un prim-ministru al majorităţii ieşite din vot, constituirea UNPRului, reînnoirea mandatelor lui Emil Boc, numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu ca prim-ministru etc. De fapt, încă de pe vremea guvernului Ciorbea, Băsescu Traian o ţine într-o lovitură de stat permanentă. Starea naturală a unui aşa-zis preşedinte jucător e lovitura de stat cotidiană. S-o luăm sistematic.
S-a observat deja – a făcut-o Sorin Roşca Stănescu printre alţii – că momentul suspendării a fost impus de însuşi Suspendatul. După ce a preluat guvernul şi a înregistrat un succes zdrobitor în alegerile locale, USL ar fi putut să aştepte pînă în iarnă ca să se debaraseze de « epava politică Biruinţa » după o izbîndă previzibilă la alegerile parlamentare. Pe Suspendat îl interesa însă să procedeze la autosuspendare imediat, înainte ca puterea USListă să se instaleze temeinic şi înainte ca serviciile să-l abandoneze de tot. Băsescu Traian ştia încă din 2004 cum stăm sau, mai degrabă, cum nu stăm cu listele electorale. Ioan Rus părea numit de Suspendat, în înţelegere pe sub masă cu Victor Ponta. Băsescu Traian avea în mînă toţi aşii, USL-ul nu putea decît să-i accepte timing-ul şi să încerce să-l bată în cursul jocului. Ceea ce, pînă la urmă, a reuşit, piesa-cheie fiind din nou Ioan Rus care i-a comunicat Curţii Constituţionale că nu poate garanta cifra alegătorilor. Dacă nu ar fi acceptat termenii şi calendarul lui Băsescu, USL şi-ar fi pierdut pe rînd toţi miniştrii, făcuţi plagiatori (vezi cazul Mang), cu dosare penale sau cu mape profesionale scoase oportun la « analiză ». Şi iată că, de-a lungul tentativei de lovitură de stat a sabotorului altora, acesta a fost însoţit tot timpul de Vocea Rusiei, care pare a fi o adevărată specialista GRU în logica non-lineară, paradoxală a strategiei militare practicată cu brio şi de preşedintele jucător în toată cariera lui, de la Rouen, scamatoria cu flota noastră şi pînă la ţîpuriturile iceriste recente despre lovitura de stat.
Dar lovitura de stat a lui Băsescu Traian a avortat. Securistul comunist nu a luat în calcul jocul democratic. Şapte milioane şi jumătate de cetăţeni români l-au « ciuruit » : Băsescu Traian seamănă din ce în ce mai mult cu un Dracula de bîlci, iar asistenta lui blondă pare şi ea să-l abandoneze. Site-ul cotidianul.ro a produs un serial cu susţinătorii externi folosiţi în interes propriu de Băsescu Traian. Joseph Daul, politician de mîna a treia, aproape anonim în Franţa, specialist în abatoare şi carne de vită, promovat în zoo-ul politic de Nicolas Sarkozy ; foarte cunoscutul (la noi) Mirel Bran, corespondent Le Monde şi media locală din Franţa şi Elveţia, cu o producţie tipărită în cîteva rînduri pe banii ICR, plus producţiile culturale ale soţiei de la dînsul ; Laura Balomiri, Austria Presse Agentur, Televiziunea ZDF şi cotidianul austriac Der Standard ; Vlad Odobescu, de la Dilema Veche, în USA Today ; ICRistul Keno Versek în Der Spiegel ; Carmen Păun, clienta ICR, reporter în EUObserver ; Liliana Ciobanu, fostă Realitatea TV, în The Economist ; Raul Sanchez Costa, în cotidianul El Pais, bursier ICR, o impresionantă pletoră de corespondenţi la publicaţii de primă mărime din Belgia (Bruxelles), Germania, Spania, Austria, Marea Britanie, SUA etc. O foarte importantă reţea de sprijin, construită cu mari eforturi, şi nu doar financiare, de serviciile noastre abilitate şi de ICR, el însuşi un serviciu, iată, deşi nu în sens cultural. Numai că aceşti oameni trebuiau folosiţi în interesul României, iar nu în cel personal al lui Băsescu Traian. Cine răspunde pentru asta ? Vor urma demisii sau demiteri după ce referendumul va fi validat, dacă va fi validat ? Cît despre reţeaua internă de sprijin a lui Băsescu Traian (dirijată de istericul postsovietic Tismăneanu Vladimir de la Washington, împreună cu cîţiva locotenenţi şi caporali locali şi alţi contributors rătăciţi sau Ioana-Ene-pe-la-gene, pseudonim neidentificat), rămîne de văzut dacă nu cumva e şi aceasta o reţea externă, plătită de fraierul contribuabil mioritic.
Ar mai trebui să atragem atenţia asupra sindromului « vorbitul în oglindă », asupra dedublării şi schizoidiei. De mai mult de opt ani, Băsescu Traian vorbeşte în oglindă despre Adrian Năstase, despre corupţie, despre trădare de ţară. Şi psihiatrii români ar trebui să se pronunţe în această privinţă. Băsescu Traian e de mult o « chestiune » care nu ţine de politică sau de istorie, ci doar de patologie. În cele din urmă, lovitura de stat e una uşor de decriptat prin sindromul « vorbitul în oglindă »… « Cine zice ăla e » sau « hoţul strigă hoţii » e o strategie pe care o poate înţelege toată lumea.

miercuri, 1 august 2012

Referendum, Gay-fest şi Ceauşescu

Maria Diana Popescu
Luni, 30 Iulie 2012 13:20
Maria Diana PopescuPeste opt milioane de români au vrut să scape de preşedinte şi au pus ştampila pe „demitere", însă lipsa cvorum-ului s-ar putea să-l facă din nou beneficiar, deşi ar fi normal să-şi dea demisia de onoare. Ce va face interimarul, cînd va fi constrîns să-şi amintească de promisiunea că se va retrage definitiv din politică, dacă referendumul este invalidat? Vom reveni cu informaţii picante despre referendum în ediţia următoare. Să nu-l uităm pe premierul ungar Viktor Orban! El trebuie sancţionat dur pentru amestec în treburile interne ale României, şi nici pe „jurnalistul-colonel" de la Tv..., care, rămas fără epoleţi, spune adio pensiei barosane! Aşa-i trebuie! Tot timpul a dat cu praştia în adevăr, adică în antenuţele gîdelui de la trei.

Unul dintre renumiţii „intelectuali cu papion" spune ca s-a săturat să tot voteze berbeci şi gîşte. Bravo!, felicitări pentru contribuţia de seamă la prostirea naţiunii, încă de pe cînd era ministru. Felicitări şi tehnologiei H.A.R.P., care a prăjit referendumul la treizeci şi opt de grade şi a compromis anul agricol 2012. Programul „Să trăiţi bine!" e în post prelungit. După ani grei de capitalism curg sudorile de pe noi, ameţiţi şi transpiraţi de mersul aiurea. „Uniunea" e tot timpul mahmură, leul a fost scos de pe orbită şi aruncat pe pantă depreciativă, datoria României a ajuns la 36,3% din P.I.B., umflată cu bani daţi pe apa băncilor, deşi la borna lui 89 eram boieri în Europa, cu zero datorii şi cu o economie care duduia de sănătate. Recent s-au băgat bani noi în bănci, de unde se aşteaptă să fie împrumutaţi de oile din ţarc, ţinute special flămînde şi însetate, însă poporul s-a deşteptat, a votat împotriva dictaturii bancare, iar creditele vor muri, chiar dacă din împrumuturile statului de la vampirul F.M.I., băncile au bani de-i întorc cu furca. Extinderea epidemiei din Grecia în Spania şi Italia bate alte cuie în sicriul propusei uniuni fiscale. Potrivit unui studiu al Federal Reserve Bank, citat de Bloomberg, cele mai mari bănci din Statele Unite au înfiinţat în ultimii 22 de ani peste 10.000 de subsidiare la nivel global, pentru a plăti taxe mai mici şi pentru a scăpa de reglementările stricte. România a fost ţinta piraţilor şi şmenuitorilor internaţionali de resurse şi bogăţii, încă de prin '90. Distrugerea punctelor strategice care asigurau existenţa şi siguranţa naţională, le-a reuşit din plin. Avem servicii secrete, dar ce le pasă de români, dacă îşi primesc salariile din munca lor.

După ce, de la un fulger, focul a izbucnit în pădurile regale (semn din cer, Domnul face dreptate, pădurile sînt ale românilor, nu ale trîntorilor-trădători), incendiile au apărut şi în Bucegi, peste o sută de hectare de pădure ard în Harghita de săptămîni în şir, iar pompierii încearcă să le stingă cu bidoanele. Dacă am fi trăit într-un climat de moralitate strictă, nu în haosul de azi, astfel de nenorociri nu ar fi avut loc, şi nici homosexualii şi lesbienele n-ar fi ieşit din bîrlog pe străzi. Ambasadorul american care îi susţine cu prezenţa, ar trebui dat pe poartă afară, împreuna cu lacheii şi cu toate mizeriile aduse în România, care s-au înmulţit precum aceşti dereglaţi. De fapt cum se înmulţesc ei, cînd sînt anormali? Sînt un fel de rîie mergătoare. Nu mai pot fi trataţi şi reeducaţi. Au mai degrabă nevoie de preot ca să scoată diavolul din ei. Dacă îi duci la un psiholog, îi dă şi el cu libertăţile lor, multe la număr, cîştigate, cică, la lovitura de stat din '89. Şi o parte a presei suflă în dosul acestor posedaţi care au maculat România. Gay-fest şi toate manifestările publice ale rătăciţilor cu duhul, susţinute de I.C.R. sînt o mizerie! În curînd pedofilii şi zoofilii vor cere dreptul pentru un marş al lor. Puii aceştia de monştri doresc degenerarea naţiei şi transformarea într-o cireadă uşor de dus la abator.

Toată lumea ştie acum de ce a fost înlăturat Ceauşescu. Băieţii deştepţi se grăbeau să înceapă jefuirea României, Occidentul să arunce toate gunoaiele în curtea noastră, iar el, ca patriot, le stătea în coaste. După lovitura de stat, viaţa românilor a continuat în virtutea inerţiei, guvernele toate au distrus, practic, economia, în timp ce poporului îi era distrasă atenţia cu şouri (sic) păcătoase, cu moluri şi sex, cu marcheturi şi chiloţii vedetelor pe ecrane, cu manele şi traseiste siliconate. Trăim în epoca pseudo-valorilor! Ştiinţa, cultura, moralitatea, credinţa, dezvoltarea personalităţii umane, sînt vise urîte pentru capitaliştii înfruptaţi din bogăţie şi putere. Ei consideră că nu merită să mai învăţăm carte, pentru că dezmăţul face toţi banii. Aştept o lege care să pedepsească penal cumnaţii, verişorii, mătuşile, ginerii, nurorile, cumetrii, fii, fiicele, nepoţii miniştrilor, senatorilor şi ai altor factori de putere, parteneri de fraude cu interlopii, care au „moştenit cu forţa" averea adunată de Ceauşescu pentru Ţară, şi-au făcut din ea alte grămezi de bani cash şi o boieresc conform indemnului „Să trăiţi bine!". Justiţia a ajuns o casă părăsită, unde s-au aciuat şi solidarizat împotriva valorilor morale, împotriva statului de drept, căpuşe în robă şi grupuri de infractori, care în complicitate cu oamenii politici vînd şi cumpără, la fel ca în bazare şi tîrguri de mărfuri, tot felul de sentinţe favorabile lor, apărînd şi favorizînd infractorii, jefuitori ai patrimoniului naţional. Tot haosul din societatea românească este dat de corupţia din instituţiile statului. „Bani, sex, maşini, avere", astea sînt reperele la care se raportează" şi pe care le transmit mulţi dintre cei care deţin puterea, conectaţi la conductele de bani murdari. Şantaj, şpagă şi justiţie la comandă. Cu dispreţ evident faţă de lege şi de valorile româneşti, oamenii Puterii sînt autorii distrugerii României. Că au avut de executat un ordin, că au avut de intermediat un blat între ei şi infractorii mondiali, au „înfăptuit" asasinatul economic al ţării, au sărăcit şi înfometat populaţia timp de 22 de ani. Cum zidul de la Târgovişte e prea mic pentru aceste hoarde de hoţi, munca silnică pe viaţă pentru reconstruirea României şi confiscarea bunurilor obţinute fraudulos, ar prinde bine viitorului naţiunii.
www.agero-stuttgart.de