vineri, 21 decembrie 2012

AM FĂCUT O DESCOPERIRE SENZAŢIONALĂ


 Maria Diana Popescu, Agero
           
Alegeri cu viscol, alertă cu bombă şi beznă în mai multe secţii de votare. La finalul unei campanii agresive, care cu lumînări, care cu lanterne sau felinare, mai tîrîş, mai grăbiş, unii alegători de prin cătune au mers cîţiva kilometri pe jos în favoarea useliştilor. Alţii, ştiind că voinţa politică a poporului nu va fi luată în seamă nici măcar cu ştampila în mînă, n-au vrut să-şi strice încălţările la vot, prin viscol şi zăpadă. Dar, se aude că, pe ici, pe acolo, prin punctele esenţiale maşina de fraudă a funcţionat mai ceva ca utilajele de deszăpezire.
            De fapt pe cine să voteze românul? Pe liste, de-o parte şi de alta a baricadei, predominante, aceleaşi figuri deocheate care au amprentat cu reprezentativitate registrul jafului naţional. Toţi, „o apă şi-un pămînt!” Unde vom ajunge în urma valului din 9 decembrie? În aceleaşi ghetouri unde clasa politică ne-a aruncat de 23 de ani, ca pe nişte lucrurile inutile. România arată ca o junglă unde politicienii, bancherii-cămătari, recuperatorii şi clanurile mafiote au titlul de „doctori” în ştiinţele corupţiei şi hoţiei de stat. Specia aceasta funestă cu comportament balcanic va aduce, oare, bani de acasă pentru salarii şi pensii? Ce fericire să duci o viaţă de parvenit! Aşa am ajuns nicăieri, adică unde sîntem astăzi.  Dacă aş fi şef de stat, aş declanşa alarma de gradul „o” de cîteva ori pe zi, ca să-i trezesc din adormire, le-aş confisca hibernanţilor din Parlamentul României telefoanele mobile şi laptop-urile, le-aş tăia internetul, ca să nu se mai joace pe „feisbuc” în plen, aş produce inundaţii prin birourile administraţie de stat, ca să adune apa cu ciurul, i-aş obliga să ţină post negru vinerea, ca să le fugă mintea de la hoţii. Dacă nici aşa nu li s-ar trezi conştiinţa şi simţul patriotic,  le-aş muta  biroul în aer liber, printre nămeţi, i-aş scoate pe cîmp la arat şi secerat, la plantat puieţi, flori şi pavele, la deszăpezit, doar sînt cetăţeni europeni şi au şi ei drepturi ca noi, nu?
            După luptele fantastice între aspiranţii la fotoliile parlamentare, tot mai fantastică rămîne realitatea: din hărmălaia costisitoare a campaniei ne-am ales cu încă patru ani de groază. La cîteva zile după „apocalipsa”  din 21 decembrie, ar trebui să ne bucurăm de  Sărbătoare Sfîntă a Crăciunului, dar brazii crizei aduşi din import sînt tare scumpi, iar românii tare sărăci. Veniturile lor au cunoscut o spectaculoasă „creştere negativă”, aşa că, sacul Moşului, „ciuruit” de biruri şi preţuri săltăreţe, va fi mult tare uşurel. Cum societatea „evoluează rapid”, ajungînd astăzi la un sistem bazat pe valoarea monetară a fiecărui „produs”, mă întreb cît timp vom mai cumpăra dreptatea cu şpagă, cîte parale fac proaspeţii aleşi, bîntuiţi de o dublă personalitate, care l-ar intriga pînă şi pe Freud.
           De cînd a fost inventată „estetica hoţiei”, cetăţenului i se ia, i se dă puţin, cît să nu moară, i se nesocoteşte, iar atitudinea augurilor  înscăunaţi faţă de popor va fi în continuare una de ignorare diplomatică. Nu vă mai cred domnilor parlamentari! V-aţi luminat casele, întunecîndu-le pe cele ale românilor. Încercînd de atîtea ori să înţeleg prin ce fisuri, cum şi de unde vine dezordinea în lume, m-am oprit la politicieni, şi-am făcut o descoperire senzaţională: ei sînt singurii responsabili de „strălucirea” haosului. Dacă ne gîndim la femeia oarbă din poemul lui Rilke, care se plîngea că nu mai poate locui cu cerul pe ea, o putem mîngîia spunîndu-i că nici noi nu mai putem trăi cu aceeaşi acarieni în spinare, care nu-s nici Shakespeare cu inimă de fecioară,  nici Dostoievski exilat într-o Siberie cerească, ci Don Juani ai groazei. Politica lor a luat forma unor hărţuieli, iar conştiinţa li se poate măsura potrivit dilatării haosului şi a pungii în care le curg profiturile. Dacă ar fi să-şi ia viaţa de la capăt, unii s-ar plictisi de furat, alţii de înşelătorii, de metafizică ieftină, de tranzacţii şi tranzitări de tot felul, şi precis s-ar apuca de muncă voluntară pentru reconstrucţia ţării.
         Orice am face, politica rămîne partea murdară a lumii, pe care n-avem cum s-o mai evanghelizăm. La fel cum nu putem acoperi goliciunea personajelor lui Michelangelo din „Judecata de apoi”. Cum a proliferat politica ornamentală? Prin focalizarea vîrfurilor îndoielnice şi reducerea la tăcere sau cenzurarea drastică a valorilor reale.
           Mai este puţin pînă la gongul final al lui 2012. Românul a stat tot anul la ghişee să-şi dea datoriile. Dă-i la lumină şi gaze, la gunoi  şi canal, dă-i şi în gropile de pe străzile patriei, dă-i vîrtos pe tot felul de taxe şi impozite, pe dobînzi şi comisioane frauduloase ale băncilor, iar acum „sărbătorile de iarnă” îl vor lăsa cu buzunarele goale, dacă nu va fi cumpătat şi va cădea în ispita supermarcheturilor frumos poleite cu Moş Crăciuni vii sau împăiaţi, cu crăciuniţe în minijup, cu jingle bells-urile care au înlocuit frumoasele colinde româneşti. „Sărbătorile de iarnă” sînt o lozincă omologată de gîndirea occidentală de supermarket, care a trecut fraudulos graniţa, transformînd firea sărbătorilor noastre creştine într-o uriaşă speculaţie comercială, condiţionată în totalitate de statisticile vînzărilor şi de exhibarea idolatriei faţă de globalizare.
 
Maria Diana Popescu, Agero

Dreptul de aproba copierea și difuzarea materialelor și articolelor prezentate in revista AGERO apartine detinatorilor de copy-right (autorul/autoarea), care trebuie contactati si informati in timp util, în virtutea drepturilor individuale de autor. Orice preluare și difuzare de texte din revista AGERO fără aprobarea autorilor și precizarea sursei este considerată furt intelectual și va fi urmărită penal.

luni, 3 decembrie 2012

SĂRBĂTORI PE DATORIE ŞI ECUSOANE CU CIPMaria Diana Popescu, Agero  

Tot mai puţină siguranţă, tot mai multe invazii: instabilitate, corupţie, criză, imoralitate, politică, alegeri, vrăjitori, războaie cu partituri false, colonizare, crime, droguri, arme, sărăcie, profeţi şi învăţători mincinoşi. Rusul Aleksandr ne invită în oraşul Simferopol din peninsula Crimeea, la un curs de pregătire pentru sfîrşitul lumii. Sfatul său este ca oamenii să-şi plătească datoriile înainte de pretinsa apocalipsa din 21 decembrie, altfel, vor fi judecaţi în viaţa de după. Din propoziţiune se înţelege că nicăieri nu vom scăpa de mîna lungă a bancherilor. Alianţa descendenţilor mayaşi condamnă folosirea miturilor apocaliptice în scopul obţinerii de profituri. Reacţia vine după ce Ministerul Culturii din Guatemala a anunţat că, în 21 decembrie va organiza un eveniment cu tema „apocalipsa în direct”, la care vor participa peste 90.000 persoane. 

           Simple reţete de scos bani! Sub ameninţarea prăbuşirii afacerilor, comersanţii din întreaga lume profită de pe urma naivităţii oamenilor. Şi ai noştri au inventat o „reţetă” de succes pentru a-şi salva afacerile: sărbătorile de iarnă pe datorie sau cum să mănînci în decembrie şi plăteşti în ianuarie. Nici Ministerului Sănătăţii nu se lasă. Livrează gratuit populaţiei reţeta proprie: vaccinarea antigripală a copiilor, bătrînilor şi bolnavilor cronici. Cît (ne) scoate din buzunar ministerul, cît iroseşte pentru un milion de doze de vaccin? 11 milioane de lei, un buget similar celui de anul trecut. 

          Bună afacere! Normal, serul care conţine mercur de calitate va curăţa uşor categoriile vulnerabile, spre bucuria guvernului care va plăti mai puţine pensii şi alocaţii. „Specialiştii din sănătate” vor declara: bolile alea cronice, nu vaccinul i-au redus la tăcere. Se ştie cine beneficiază de profitul mascaradei cu imunizarea! Sugerez celor din minister să-şi vaccineze în avans părinţii, bunicii şi proprii copii, să nu uite de guvernaţi, iar ei să fie primii la vaccinat. Nu de alta, dar e vorba de puterea exemplului. 

          Rog Ministerul Sănătăţii să manifeste grijă faţă de clasa politică aflată în campanie. Cum aleşii noştri au mult de lucru în teritoriu, în frig şi în condiţii vitrege, poate şi la deszăpezit în curînd, să folosească pentru ei dozele de vaccin. Persoanele vîrstnice vor manifesta solidaritate, donîndu-şi doza de vaccin celor ce se rotesc de o interminabilă tranziţie la Vîrf. Ei, da!, vîrfurile planetei pretind că deţin cheia viitorului, că pot comunica cu alte lumi şi că în cîteva zeci de ani cosmosul ar putea fi populat, iar staţiunile spaţiale vor fi destinaţii de concediu ale pămîntenilor. Şi tot ei, cei care au tîrît omenirea în mlaştina exagerărilor istorice, ei, care reglează monedele, controlează pacea, războiul, comerţul mondial şi masa de rezerve planetare, se confruntă acum cu mari probleme la ei acasă. În jur de douăzeci de state au solicitat guvernului federal  american, prin intermediul unor petiţii, retragerea din componenţa Statelor Unite ale Americii şi crearea de guverne proprii. 

            Aşa cum arată astăzi lumea, ierarhizată inechitabil, doar cei din vîrf - beneficiarii planurilor financiare care controlează politica, ştiinţa, medicina, tehnologia, comunicaţiile, aerul, apele şi uscatul - ar trebui vaccinaţi urgent. Poate astfel vom scăpa de ameninţările unui război microbiologic, la fel de mari precum cele ale războiului nuclear. Sau de cupiditatea şi cruzimea companiilor farmaceutice, cu uriaşe determinări financiare, în experimentarea medicamentelor noi. 

        Ce facem însă cu ingeniozitatea omului de ştiinţă care a creat mijloace de control minuscule, incredibile cu două decenii în urmă, dar dăunătoarea siguranţei individuale: cipurile RFID, devenite elemente uzuale în acest mileniu electronic, inserate în paşapoarte, carduri bancare şi legitimaţii, vor înlocui codurile de bare ale produsele din comerţ. În SUA, mai multe şcoli au obligat elevii să poare ecusoane  cu cip RFID, care monitorizează deplasarea lor în campusul şcolar din momentul în care sosesc pînă la încheierea cursurilor. Din cauze religioase şi de intimidate, mulţi părinţi au refuzat cipul, motivînd că „îl simbolizează pe Satan, fiind Semnul Bestiei prevestit în Biblie”. Deocamdată, experimente la scară mică. Nu se ştie cu ce ne vor dota miliţienii planetei peste zece ani sau peste douăzeci, ştiind că le e din ce în ce mai greu să controleze populaţia globului.  

           În concluzie, dacă lansezi în eter o gogoriţă, trebuie s-o argumentezi foarte bine. Este singurul mod în care poate deveni credibilă. Mă refer la un site specializat în studierea paranormalului, care susţine că Agenţia Spaţială Americană a filmat în dreptul Soarelui un „înger de lumină” uriaş, de două ori mai mare decît dimensiunea planetei noastre. Proprietarul site-ului prezintă trei ipoteze: un OZN, un înger sau o „fiinţă de lumină” care trăieşte în interiorul Soarelui. De fapt N.A.S.A. lucrează de ceva vreme la nişte holograme cu temă biblică, pe care să le poată proiecta pe cer la momentul oportun, spre intimidarea şi controlul popoarelor.  Maria Diana Popescu, Agero
Dreptul de aproba copierea și difuzarea materialelor și articolelor prezentate in revista AGERO apartine detinatorilor de copy-right (autorul/autoarea), care trebuie contactati si informati in timp util, în virtutea drepturilor individuale de autor. Orice preluare și difuzare de texte din revista AGERO fără aprobarea autorilor și precizarea sursei este considerată furt intelectual și va fi urmărită penal.