sâmbătă, 28 ianuarie 2012

Cazul Lt. Alexandru Gheorghe si incercarea ordinara de manipulare a opiniei publice de catre conducerea MApN

Citesc comunicatul oficial al MApN si nu-mi vine sa cred ochilor! Se induce opiniei publice ideea ca acest tanar ofiter, lt. Alexandru Gheorghe este un paranoic!...
Caci ce poate intelege un cetatean de buna credinta, fie el militar sau civil, din acest text oficial. Vi-l redau in intregime:


Ministerul Apărării Naţionale 
Direcţia Informare şi Relaţii Publice 
E-mail: presamapn@mapn.ro 
Contact: 021-319.60.22



COMUNICAT NR. 9 
Data: 27.01.2012 

COMUNICAT DE PRESĂ


Conducerea Statului Major General a luat la cunoştinţă, cu consternare, de activităţile locotenentului Gheorghe Alexandru, precum şi de datele cuprinse în raportul înaintat de comandantul Flotilei 71 Aeriană din Câmpia Turzii, privind "soluţiile locotenentului Gheorghe Alexandru pentru administrarea ţării în această perioadă". 

După cum a declarat reprezentanţilor mass media, locotenentul Gheorghe Alexandru a fost primit, în data de 25 ianuarie a.c., la raportul comandantului unităţii militare în care este încadrat, pentru a-i expune acestuia gestul participării sale la mitingul de protest organizat în Piaţa Universităţii şi pentru a-i prezenta "viziunea sa asupra administrării statului român" şi "soluţiile sale pentru situaţia actuală". Locotenentul Gheorghe Alexandru a solicitat ca, potrivit regulamentelor militare, această problematică să fie considerată un raport, să fie înaintată ierarhic conducerii Statului Major General şi să i se răspundă până la data de 26 ianuarie, ora 16.00.

Dintre aşa-zisele "soluţii" prezentate de locotenentul Gheorghe Alexandru şi făcute publice de către acesta, sub forma unor declaraţii susţinute în faţa reprezentanţilor mass media, în data de 26 ianuarie, amintim: 

"1. Dizolvarea sau desfiinţarea Parlamentului;
2. Invocarea stării de urgenţă în ţară;
3. Conducerea ţării şi administrarea statului român de către Armată; locotenentul Gheorghe Alexandru să facă parte din Consiliul Militar care, în viziunea sa, ar urma să gestioneze destinele ţării, iar ofiţerului să îi revină 50% din puterea de decizie;
4. Aducerea regelui ca şef al statului şi instaurarea monarhiei constituţionale; Monarhia constituţională este o soluţie, având Armata ca garant al democraţiei şi suveranităţii, potrivit Constituţiei."

În urma acţiunilor ofiţerului din data de 23 ianuarie a.c., în conformitate cu art. 55 din "R.G.-3, Regulamentul disciplinei militare", comandantul Flotilei 71 Aeriană din Câmpia Turzii a ordonat, la data de 25 ianuarie 2012, constituirea Consiliului de judecată al ofiţerilor şi judecarea locotenentului Gheorghe Alexandru, în temeiul prevederilor art. 35 din Legea nr. 80/1995 şi ale art. 9 alin. (1) şi art. 11 din "R.G.-8, Regulamentul consiliilor de judecată". 
La aceeaşi dată, ofiţerul a refuzat să ia la cunoştinţă, prin semnătură, de conţinutul ordinului comandantului unităţii prin care este trimis în faţa Consiliului de judecată, deşi acesta i-a fost citit şi prezentat spre semnare.

Evaluarea Consiliului de judecată va cuprinde elementele cerute de R.G.-8, iar în cadrul şedinţei de judecată analiza va viza încălcarea de către locotenent a prevederilor Legii nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare şi a regulamentelor militare.

Toate acţiunile şi declaraţiile făcute de ofiţer se vor constitui ca elemente ale procesului de evaluare. 

Hotărârea Consiliului de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii va fi făcută publică, după pronunţarea acesteia. 

Precizăm că Armata este o instituţie cu reguli şi norme foarte clare, cu regulamente militare care trebuie respectate de toţi militarii, iar încadrarea în serviciul militar impune asumarea respectării cu stricteţe a legilor ţării, a regulamentelor militare şi a normelor de disciplină specifice Armatei Române. 

În toate armatele statelor membre NATO există acte normative care trebuie respectate, disciplina militară constând în respectarea de către militari a normelor de ordine şi comportament obligatorii.


Biroul de Presă



O tara intreaga a vazut cum vorbeste si cum gandeste acest tanar. Oricine isi poate da seama ca  ofiterul nu este un om bolnav psihic ci, dimpotriva, unul stapan pe ceea ce gandeste si pe ceea ce face.   

Cititi-i raportul inaintat catre seful Statului Major General, in urma cu o jumatate de an, la care acesta nu a catadicsit sa-i raspunda. Adica, in opinia celor de la MApN, legea se aplica numai celor mici in grad.. Sa ne spuna ministrul Oprea, care, acum, a luat la cunostinta de acest raport, cum il va pedepsi pe Seful SMG pentru nerespectarea legilor tarii si a regulamentelor militare in legatura cu rezolvarea  problemelor continute de acest raport?

Daca, din punct de vedere profesional, MApN nu i-a gasit inca nod in papura, "baietii destepti" s-au gandit sa-l discrediteze in acest mod kagebist, de trista amintire. Nu-i exclus ca in zilele urmatoare sa-i insceneze pierderi de documente secrete, sa-i fabrice alte incalcari de ordine si regulamente militare, alte declaratii naucitoare, sa-i oblige colegii de serviciu mai slabi de inger sa dea declaratii impotriva lui.
Stim bine cum se fabricau si cum, din pacate, se mai fabrica in laboratoarele "serviciilor" astfel de marsavii.

Ii sfatuiesc insa pe domnii Oprea (apropo, mai stiti celebrele panouri electorale cu care acesta isi facea reclama, impreuna cu alti doi ciraci, in campania electorala, in uniforma de general? Au fost pedepsiti pentru asta?) si pe proaspatul Contraamiral Fratila, sa-l lase in pace pe locotenent, sa nu faca din tantar armasar, pentru ca va veni, curand, si ziua judecatii lor. Sa nu-si agraveze faptele.

Il sfatuiesc pe lt. Alexandru sa-si indeplineasca, in continuare, cu mare grija, atributiile de serviciu, sa se comporte  ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, sa nu comenteze la serviciu, nici macar cu prietenii, evenimente politice. Sa se odihneasca, sa fie atent si vigilent, pentru a evita orice inscenare, orice incercare de i se pune in carca fapte reprobabile. Sa fie constient ca "baietii destepti" vor sa-l discrediteze. 
Sa fie ponderat in declaratiile acordate presei de orice fel si sa nu se lase atras in capcanele intinse de jurnalistii avizi de senzatie, adica sa refuze respectuos abordarea subiectelor politice, pentru ca acestea vor fi rastalmacite de catre inamicii lui si ai poporului roman. Dovada este comunicatul MApN de mai sus.

Lt. Col. (r) Dumitru Rinciog
Membru SCMD

NOTA:
Pentru a realiza mai bine ce fel de om este Lt. Alexandru, va prezint mai jos, un interviu recent, precum si o scrisoare din partea unui rezervist militar.


Ce "hibe" credeţi că are societatea românească de azi?
Sunt aceleaşi pe care le-am avut noi dintotdeauna. Pe scurt, românii stau mult timp într-un somn latent şi aşteaptă să vină cineva să dea semnalul de trezire. Eh... până nu se ridică primul, nu se întâmplă nimic. Aşteptăm toţi să se întâmple ceva, ne uităm stânga-dreapta, vorbim pe la colţuri, iar când adevărul se spune răspicat în piaţa publică, se codesc toţi. E ca în povestea "Hainele cele noi ale împăratului". Este o poveste elocventă pentru societatea civilă.
Cum se stă la capitolul patriotism?
Păi eu am intrat în armată că nu-mi iubesc poporul? Sau din alt motiv decât patriotismul? Poate că ştiţi, eu am renunţat la Facultatea de Ştiinţe Economice, bursier fiind, în favoarea Academiei Militare...
Bănuiesc că aşteptările erau mari...
Normal! Am optat pentru Academie alegând onoarea, demnitatea şi corectitudinea. După un timp - de fapt, cu siguranţă în anul întâi - mi-am zis că dacă aşa stau lucrurile, eu, după cum se vede treaba, n-o să ies niciodată pe uşa din dos din aceată instituţie. Am hotărât să nu mă las călcat în piciare, să fiu vreodată bătaia de joc a cuiva.
Să înţeleg că intenţionaţi să părăsiţi sistemul?
Nu, dimpotrivă, îmi doresc să rămân şi să particip la îndreptarea şi perfecţionarea acestuia.
Cum au reacţionat colegii dumneavoastră la întoarcerea din Bucureşti?
Am sute de like-uri pe Facebook de la ofiţeri activi pe care-i cunosc, din promoţia mea sau din promoţii apropiate ca ani. Cei din unitate m-au luat în braţe şi m-au pupat. Mai mult... ce să vă zic?
Să revenim la socialul despre care vorbeaţi şi pentru care aţi şi protestat...
În mintea noastră, în conştiinţa comună, avem foarte clar delimitată ierarhizarea valorilor. Altfel ne-am bate la colţ de stradă şi am umbla cu pistoalele prin buzunare. Oamenii de la noi, oamenii simpli îşi duc liniştiţi viaţa şi sunt conduşi după nişte reguli clare, de bun-simţ, reguli care dispar la nivelul ierarhic superior al societăţii. După cum se şi vede, multor băieţi de bani gata le-au cam dispărut din minte normele bunei cuviinţe. Aici ar trebui făcut ceva. Ne speriasem că am intrat cu toţii într-o stare a disperării. Este fals, deoarece spiritul românesc pur a rezistat tentativelor de corupere. Stăm aici de mii de ani şi n-am dispărut ca alţii, tocmai pentru că n-am avut porniri războinice. Ne-am văzut de viaţa noastră, n-am supărat pe nimeni, dar atunci când am fost călcaţi în picioare, am devenit deosebit de "periculoşi". Am văzut recent un documentar despre mai mulţi generali celebri din cel de-al Doilea Război Mondial. Toţi spuneau că, pe front, cei mai bătăioşi erau românii. Un mareşal, primul şef al NATO, spunea cam aşa: "Daţi-le românilor ofiţeri buni şi vor face prăpăd pe câmpul de luptă!".
Cum aţi vedea conducătorii de mâine ai României?
Ar trebui să cumuleze părţile bune ale domnitorilor pe care i-am avut de-a lungul timpului şi, din fericire, am avut destui oameni cu caracter în fruntea ţării. Problema e că ar cam trebui să se mai pună mâna pe cărţile de istorie. Nu poţi demonstra, tu, conducător, anumite virtuţi sau calităţi sufleteşti fără să ai şi o minimă pregătire în istorie, cultură
Spuneaţi că veţi merge până la capăt. De două zile lumea se întreabă ce se întâmplă cu tânărul locotenent din Piaţă. Ce le putem răspunde?
Le transmit oamenilor că le mulţumesc din suflet pentru suportul moral pe care mi l-au oferit. Nici în cele mai frumoase vise ale mele nu mi-am imaginat aşa ceva. Primesc mesaje din toate judeţele ţării că oamenii vor ieşi diseară în stradă cu pancarte şi le mulţumesc pentru asta. Prin intermediul dumneavoastră le transmit tuturor că reiterez discursul ţinut în Piaţă, că îi iubesc şi că sunt mândru că sunt român. Dacă voi merge până la capăt? Bineînţeles! Dacă nu am tăcut în Piaţa Universităţii, nu voi tăcea nici de acum încolo.
Cum decurge ancheta în unitate?
Este în regulă. Nu am fost ameninţat. Discuţiile cu comisia de anchetă s-au desfăşurat într-o atmosferă de bun-simţ şi cu un nivel ridicat al discursului. Nu am dormit de două nopţi, n-am mâncat nimic, dar sunt „în priză" şi ager la minte şi mă descurc.
Toată lumea se întreabă cine este omul Alexandru.
Sunt un om simplu, din popor. Părinţii mei sunt născuţi la ţară şi au muncit 35 de ani în fabrică. Toată familia noastră a reuşit să-şi croiască un drum în viaţă pornind de jos, numai prin muncă.
În urmă cu 21 de ani mai mulţi ofiţeri tineri din CADA (Comitetul de Acţiune pentru Democratizarea Armatei) ieşiseră în stradă. Se repetă istoria?
CADA n-avea nici o şansă pentru că democraţia nu se născuse încă. Ea a trebuit să se cristalizeze cât de cât în aceste două decenii.
În armată nu există democraţie, dar bănuiesc că pot exista nişte principii morale sănătoase...
Principiile la care mă aliniez le-am expus public şi sper ca ele să fie îmbrăţişate de cât mai mulţi oameni, inclusiv din armată. Sunt impresionat, am o stare sufletească extraordinară pe care nu o pot conştientiza acum la adevărata ei valoare. Vă rog să le mai spuneţi încă o dată tuturor că îi iubesc, că sunt mândru că sunt români şi că îi privesc pe toţi ca pe fraţii mei.
Ştiţi că există o asociaţie dispusă să vă plătească salariul pe care îl aveţi acum timp de un an de zile în cazul în care veţi fi demis în mod abuziv?
(Râde) Nu ştiam acest lucru. Aţi văzut, probabil, că pentru mine banii nu contează. Le mulţumesc pentru acest gest dar îi rog pe toţi - întrucât am mai primit propuneri asemănătoare - să nu transforme cazul meu într-unul caritabil. Personal, nu am nevoie de nici un leu. Şi dacă tot se insistă, vă garantez că îi voi livra instantaneu cui ştiu eu că are mai mare nevoie de ei. Aş dori de asemenea să mulţumesc presei pentru că a fost alături de mine în demersul meu şi dacă tot aţi ajuns, cei din redacţia Cotidianul, până la mine, în Câmpia Turzii, îi mulţumesc pe această cale domnului Nistorescu pentru cuvintele spuse despre mine. Dacă oameni de talia lui, care constituie un etalon în ceea ce priveşte comunicarea cu oamenii, au ajuns să mă susţină şi să mă înţeleagă, eu am rămas fără cuvinte. Ştiu că am fost şi atacat de unii şi de alţii pe diverse teme, dar adevărul iese întotdeauna la iveală şi va fi arătat de către oamenii care sunt în stradă. Şi vă mai pot da o veste în acest sens: muncitorii de la fabrica unde lucrează tatăl meu s-au hotărât să iasă în stradă cu poze şi cu pancarte. Atunci se va vedea cine este omul Alexandru Gheorghe şi de unde provine el.

Marcel Bărbătei
Publicat Miercuri, 25 ianuarie 2012






DRAGUL MEU CAMARAD, LOCOTENENT GHEORGHE ALEXANDRU,

Am urmarit cu deosebit interes evenimentele care se petrec in tara noastra in ultimul timp, modul ,,discret" in care noi, poporul roman, prin leaderii nostri, ne conectam cu pasi repezi la mondializare, la pierderea identitatii nationale, a istoriei nationale, a existentei noastre multimilenare; lasam in mod inconstient dupa noi:parjol, foamete si datorii urmasilor urmasilor nostri, cum nu lasau nici hoardele tatare si ienicerii pe vremuri. Aparitia dumitale in Piata Universitatii m-a emotionat si m-a surprins cat se poate de placut: te felicit din toata inima pentru gestul tau cat  se poate de curajos si iti doresc din toata inima mult succes in demersul pe care il faci in mod just si corect fata de Tara si Neamul Romanesc! Cinste parintilor tai care ti-au dat viata, cei sapte ani de acasa de pretioasa educatie, dar as merge pana acolo prin a felicita si pe toti comandantii si dascalii pe care i-ai avut in liceul militar, in Academia Fortelor Terestre si in Centrele de Instructie si perfectionare, la cursuri, chiar si pe sefii dumitale din unitate, care au facut posibila formarea, evolutia si perfectionarea ta ca ofiter al Armatei Romane si ca cetatean al acestei tari cu un simt patriotic si civic demn de institutia Armatei Romane si de traditiile glorioase de lupta ale poporului roman! In privinta masurilor pe care cei din conducerea Armatei ar indrazni sa le ia asupra ta, iti pot spune ca nu trebuie sa-ti faci griji prea mari, sa nu te stresezi chiar atat de mult, deoarece gestul tau a fost si ramane unul cat se poate de corect, de un civism si patriotism iesit din comun si nu cred ca vor intreprinde masuri deosebit de severe. Te mai incurajez, spunandu-ti ca esti ofiter tanar, ca ai in fata timpul istoriei ce se va scrie si ca tu, prin munca, seriozitate, devotament fata Armata si Tara vei ,,acoperi" in cariera ta aceste mici ,,sincope" ce ti le vor crea unii sefi acum. Pentru mine, ca cetatean roman si ofiter in rezerva al Armatei Romane, in acest moment dumneata esti mult mau pretios si mai important decat ,,efemerii" care s-au cocotat pe scaunele conducerii Ministerului Apararii, care i-au stele pe banda rulanta pe baza pancartelor din campania electorala sau pe numaratul conservelor din magazie, cazarmilor si evidenta locurilor de veci din cimitir (bine ca nu mai avem arma cavalerie, ca unii ar fi facuti generali si pe baza numaratului potcoavelor de cai morti). Pentru ca din intamplare, am avut acelasi parcurs de formare si evolutie ca al dumitale, iti inteleg foarte bine nemultumirea, framantarile si demersul logic si just pe care il faci! Ba chiar am avut aceeasi functie ca a dumitale, intr-o mare unitate operativa, in perioada 1983-1986; de aceea iti voi da cateva sfaturi: prin continutul informatiilor, documentelor cu care vii in contact, prin atributiile functionale, aceasta functie este extrem de importanta si speciala, de aceea trebuie sa fii foarte atent, sa nu faci greseli, sa fii vigilent, sa nu fii superficial, nici cand esti foarte obosit, extenuat! Priveste-ti cariera si postul cu maxima seriozitate, chiar mai mult decat pana acum, daca se poate! Mai multe nu spun legat de acest subiect, deoarece esti un ofiter tanar foarte bine pregatit si multe lucruri le poti si subintelege!
    Referitor la raportul tau privind formarea ofiterilor pe cale indirecta, iti pot spune ca ai perfecta dreptate,dar am mari indoieli ca va avea ecou in randul conducerii Armatei si ca lucrurile nu vor merge la fel, si in viitor. Iti voi prezenta opinia mea, care arata drumul pe care suntem condusi in aceste vremuri, de peste 20 de ani, referitoare la resursele umane in M.Ap.N.:
-Personalul a fost redus foarte mult, in urma aparitiei unor acte normative, incepand cu anul 1998; da, intr-adevar aveam niste efective foarte mari si era necesara o reducere, dar criteriile dupa care s-a facut aceasta au fost foarte proaste: nu s-a tinut cont de nivelul de pregatire foarte bun al unor ofiteri, nu s-a dorit trecerea in rezerva a celor slab pregatiti (unii dintre cei cu origine muncitoreasca, cu o foarte modesta pregatire militara, de cultura generala si cu un potential combatant redus, nu s-a corelat procesul de reforma cu cel de asigurare a viitorului acestor oameni scosi din sistem (asa cum se intampla in tarile NATO), mai mult prin Legea 329 ni s-a interzis sa cumulam pensia cu salariul si astfel ni s-a mai dat o data in cap, dupa ce am fost expulzati din sistem. Introducerea unor ofiteri pe cale indirecta in sistem, nu ma mira si ca sa-i umileasca si mai mult pe adevaratii ofiteri cu 8 ani sau mai mult de scoli militare, s-ar putea ca peste cativa ani acestia sa fie promovati sefii tai sau ai colegilor tai, in functie de relatiile pe care le au pe la ...bucatarie sau la magazia de echipament,(nu mai vorbesc de relatii la partid sau de ,,unchiul" din Parlament, aceia cu siguranta vor deveni ,,elita")! Da, se poate(ofiterii care au lucrat ani multi la stucturile de personal, mobilizare stiu asta),ca in interiorul Armatei sa fie asimilati ca ofiteri, persoane din viata civila, dar cu deosebire pe timp de razboi; daca Armata vrea sa faca economie de fonduri cu formarea si pregatirea ofiterilor, pe timp de pace, poate introduce persoane civile in sistem numai in specialitati militare necombatante, cum ar fi: la intendenta, financiar, medic militar, unele specialitati tehnice mai putin importante sa le spunem, la cazarmare, etc, dar nu la specialitati de lupta, unde ai nevoie de ofiteri foarte bine pregatiti, cu militaria in sange, cum se spune! Eu as vedea acest raport, asa cum mentionezi tu ca era la curs-de 30 ofiteri de cariera la 90 ofiteri proveniti din viata civila, cu 3 luni de formare, decat ca o mare greseala. Asta mi se pare o iresponsabilitate imensa privind calitatea si nivelul de pregatire in viitor al corpului de ofiteri, ceea ce este ingrijorator! Daca au fost dati afara ofiteri cu liceul militar, cu scoli militare si Academie militara de varsta 39-48 ani, cu un nivel foarte bun de pregatire, numai pentru faptul ca au avut studiile de formare si perfectionare in regimul trecut si acum se introduc pe filiera indirecta ofiteri cu duiumul , avand cursul de pregatire de 3 luni, dati-mi voie sa va spun ca pentru sanatatea sistemului este mai grav decat in anii de socialism: am avut in Institutul militar, pe acele vremuri colegi cu liceul seral, proveniti din muncitori; unii erau slab pregatiti si asa au ramas toata cariera fata de ceilalti, dar acestia erau introdusi din anul I de scoala militara, cate 3-4 intr-o clasa si astfel erau asimilati de majoritatea, se pregateau 3-4 ani, nu 3 luni; in alte situatii, se forma o clasa numai cu asemenea studenti/elevi, dar la absolvirea scolii militare, la fel numai 1-2 dintre acestia ajungeau intr-o U.M. si iarasi erau asimilati de majoritatea si prin potentialul lor modest nu aveau cum sa influenteze decat extrem de putin nivelul general de pregatire al corpului de ofiteri din unitate.
Dragul meu camarad, inchei prin a-ti ura multa sanatate tie si colegilor tai de arma, parintilor tai, prietenilor si fii tare, ai incredere in tine si in cei care iti suntem alaturi, pentru ca esti un ofiter de care Armata si Tara are mare nevoie astazi, maine si poimaine! Bunul Dumnezeu sa fie alaturi de tine la bine si la greu!

Te imbratisez cu admiratie si stima deosebita,

Comandor in rezerva de marina, ,,asistat social",   Dorel CIOCAN